Volg ons op twitter!
Oproep plaatsen Oproepen lezen Pease-test Flirt-test

10 flirt tips voor in het openbaar vervoer!

Iedere dag opnieuw weer zit je gedwongen in het openbaar vervoer omdat dit de enige manier is om op je afspraak te komen. Wat veel mensen eigenlijk niet beseffen is dat het openbaar vervoer de ideale manier is om interessante mensen te ontmoeten. Je betaalt elke dag voor je pendelen dus haal daarom ook het maximale uit deze investering en gebruik de tijd om te flirten.

Omdat niet iedereen weet hoe je op een leuke manier kunt flirten hebben wij tien tips over flirten voor jullie samengesteld die je in het openbaar vervoer kunt gebruiken. Veel succes en indien je nog aanvullingen horen wij dat graag.

10. Oefening baart kunst

Zomaar een gesprek beginnen met een onbekende in de trein is niet iets wat iedereen zomaar durft. Het is niet echt een plek waar mensen normaal met elkaar praten, dus het kan wat ongemakkelijk aanvoelen. Een goede manier om te wennen aan flirten in de trein is om het te doen met mensen die niet beschikbaar zijn of waar je zelf ook niet ge´nteresseerd bent in een afspraakje. Ideaal trainingsmateriaal zijn oudere mensen, vaders en/of moeders met een kinderen. Het belangrijkste is dat je ervaring opdoet in het opstarten van een gesprek met een onbekende. Als je eenmaal bent opgewarmd, verleg je de aandacht naar meer interessante - en beschikbare - personen.

9. Scan de trein

Om in de trein te kunnen flirten is het natuurlijk wel van belang dat je in de buurt gaat zitten van die leuke jongen of dat lieve meisje. Het draait dan ook allemaal om positionering. In plaats van simpelweg op de eerste beschikbare lege stoel te gaan zitten kijk je eerst goed rond of je iemand ziet waarmee je zou willen flirten. Zorg er vervolgens voor dat je dicht bij die persoon in de buurt komt te zitten. Aangezien er steeds mensen in- en uistappen zal dit heus niemand opvallen.

8. Wordt niet overmoedig

Flirten op alle - en vooral flirten op een plaats waar je dit normaal niet zo snel zult doen- is een oefening in om uit je eigen comfort zone te komen. Er is een goede kans dat je nooit comfortabel zult zijn om dit te doen. Dus maak je geen zorgen over het feit dat het wellicht onwennig aanvoelt. Alleen omdat het vreemd aanvoelt betekent niet dat het niet goed gaat.

7. Gebruik een boek of krant voor een perfecte intro

Veel treinreizigers gebruiken hun reistijd optimaal door bijvoorbeeld het lezen van een boek, krant of tijdschrift. Dit is natuurlijk een ideale manier om met iemand in contact te komen. Wanneer je een vraag stelt over wat de andere persoon aan het lezen is, moet je er wel voor zorgen dat de vraag een gesprek op gang kan brengen. "Ik hoorde dat dit boek prachtig is! Kun je me vertellen waar het over gaat?" zal een gesprek sneller opgang brengen dan een gesloten vraag: "Is het een leuk boek".

6. Draag je eigen "defensieve" lectuur

Niet elke poging die u maakt om te flirten zal succesvol zijn. Zorg er dan ook voor dat je altijd zelf iets te lezen bij hebt. Wanneer je flirt niet beantwoord wordt kun je altijd net doen alsof je aandachtig zit te lezen en zal niemand er verder iets van merken.

5. Gebruik oogcontact

Als je met iemand wilt flirten die aandachtig aan het lezen is kan het moeilijk zijn om oogcontact te maken om zo de flirt te starten. Maar anders kan oogcontact een goede manier om te laten blijken dat je ge´nteresseerd bent in de persoon in kwestie. Tevens kun je door middel van oogcontact ook achterhalen of de interesse wederzijds is. Let op: Staren is niet hetzelfde als oogcontact maken. Hiermee kun je iemand eerder afschrikken dan dat er een leuk gesprek van komt.

4. Let op lichaamstaal

Om succesvol te kunnen flirten is het gebruik van de juiste lichaamstaal van groot belang. Allereerst moet je ervoor zorgen dat jouw lichaamstaal ontspannen en uitnodigend is waardoor andere mensen het idee krijgen dat je open staat voor een gesprek. Vervolgens is het ook van belang dat je de lichaamstaal van de andere persoon goed kunt inschatten. Wanneer iemand ineengedoken met hun armen strak gekruist over hun borst zitten, zijn ze waarschijnlijk niet ge´nteresseerd in een gesprek.

3. Gebruik intelligente vragen

Het stellen van een eenvoudige vraag kan een geweldige manier zijn om een gesprek in het openbaar vervoer te starten. Maar verpruts de eerste vraag niet en zorg ervoor dat deze actueel, grappig of interessant is. Vermijd ja of nee vragen, en stel altijd open vragen.

2. Vergeet je zelfbewustzijn

Het grote voordeel van reizen met het openbaar vervoer is dat je iedere dag weer nieuwe mensen ontmoet. Maak je daarom niet druk over wat iemand van jou zal denken. Ga er maar vanuit dat de kans heel klein is dat je iemand nogmaals zult tegenkomen.. dus wat maakt het uit?

1. Als al het andere faalt, geef gewoon je telefoonnummer of e-mailadres

Uiteraard kan het gebeuren dat je het niet aandurft om die leuke vrouw of knappe man aan te spreken. Dan nog is alles niet zomaar verloren. Bij het uistappen geef je de persoon in kwestie een briefje met daarop je telefoonnummer of e-mailadres. Vergeet niet om even leuk te lachen en vervolgens loop je zonder om te kijken weg. Je weet nooit wie er nog eens zal bellen of mailen.

Non-verbale communicatie (lichaamstaal)

Statistieken verschillen maar de meeste deskundigen zijn het erover eens dat wij tussen de 90 seconden en vier minuten nodig hebben om te bepalen of we ons tot iemand voelen aangetrokken - en ondanks dat we het allemaal denken, dit niets te maken heeft met die leuke openingszin of grap die je hebt gemaakt om het ijs te breken of het contact te maken.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vijfenvijftig procent van de indruk die we krijgen van iemand komt door onze lichaamstaal, achtendertig procent komt uit de toon, snelheid en verbuiging van onze stem en slechts zeven procent is van wat we eigenlijk zeggen!

De eerste indrukken

Dit betekent niet dat je weg kan komen met saaie verhalen over je passie voor slakken en verzameling vlinders (inhoud is wel belangrijk maar pas in een later stadium), maar het betekent wel dat je de juiste lichaamstaal moet uistralen anders zal niemand de moeite nemen om je een kans te geven om uit te vinden hoe leuk en/of fascinerend je wel niet bent.

Wanneer je jezelf nu nog niet onzeker voelt, zullen we nog een geheim verklappen om het nog spannender te maken. Voordat je ook nog maar een woord hebt gesproken met iemand die je op het oog hebt, heeft deze persoon al 80% van haar of zijn eerste indruk van jou gemaakt, puur op basis van je verschijning, de houding en de manier waarop je beweegt.

Dus, hoe weten we nu of ons lichaam de juiste signalen verstuurd, en nog belangrijker, hoe kun je deze signalen bij iemand anders herkennen. Laat je lichaam het woord doen (en het flirten) door het leren herkennen...

De vijf signalen dat iemand met je aan het flirten is...

De flirt driehoek.

Wanneer we kijken naar mensen waarmee we niet vertrouwd zijn (een onbekende in de trein bijvoorbeeld), maken onze ogen een zigzaggende beweging: we kijken van oog tot oog en over de brug van de neus.

Met vrienden verandert je kijk onder ooghoogte en beweegt zich in een driehoek vorm: we kijken van oog tot oog, maar ook kijken we naar de neus en mond.

Zodra we beginnen met flirten wordt de driehoek nog groter - het vergroot aan de onderkant om hun (mooie) lichamelijke eigenschappen te observeren. Hoe intenser de flirt, hoe meer we kijken van oog naar en hoe meer tijd we spenderen aan kijken naar hun mond.

Als iemand naar je mond kijkt terwijl jullie zitten te praten, kan dit heel verleidelijk zijn. Het kan zijn dat ze bedenkt wat hoe het zou zijn om je te kussen.

Spiegelen.

Dit is wat een goede flirt scheidt van een grote flirt: er is geen betere manier om een band met iemand te creŰren door zijn of haar gedrag te spiegelen. Dit betekent dat je gewoon dezelfde houding aanneemt en dezelfde handelingen nadoet. Als iemand voorover buigen om iets intiems te vertellen, buig jij ook naar hem of haar toe. Als hij of zij vervolgens relaxed achterover gaat zitten om je vervoglens in de ogen te kijken, wacht je even en doe je hetzelfde.

De theorie achter spiegelen is dat we mensen leuk vinden die hetzelfde zijn of bewegen. Als iemand iets doet wat wij zelf ook doen voelen we ons op hetzelfde niveau en in dezelfde stemming.

Er zijn twee no-go zones met spiegelen: Allereerst moet je alleen positieve lichaamstaal spiegelen, ten tweede, probeer het gevoel te spiegelen in plaats van simpel weg het gedrag na te bootsen. Als algemene regel geldt, wacht ongeveer 50 seconden voordat je iemands gebaren spiegelt.

De wenkbrauw knipperen.

Wanneer je iemand voor het eerst ziet waartoe je jezelf voelt aangetrokken trek je automatisch je wenkbrauwen op om ze vervolgens weer te laten zakken. Als het wederzijds is zal hij of zij dit ook doen. Is dit je nog nooit opgevallen? Dat is niet zo vreemd aangezien deze handeling maar een vijfde van een seconde duurt.

We zijn ons zelf niet bewust dat we met de wenkbrauw knipperen, maar het is een gebaar dat is gedupliceerd door iedere cultuur op aarde. In feite, sommige deskundigen beweren dat het de meest direct erkende non-verbale teken van begroeting is wat door de mens gebruikt wordt.

De truc is om hierop te letten wanneer je iemand ontmoet waar je jezelf tot voelt aangetrokken. Beter nog, vertel hen dat je ge´nteresseerd bent op een onderbewust niveau door je wenkbrauw knipperen te verlengen voor maximaal een seconde, en hou hierbij zijn of haar ogen in de gaten om te kijken wat de reactie hierop is.

Wijzen.

Werp stiekem een blik op wat hun handen en voeten aan het doen zijn. We hebben de neiging te wijzen in de richting van de persoon waarin wij ge´nteresseerd Als we iemand aantrekkelijk vinden aantrekkelijk, zullen we vaak onbewust de aandacht op hen richten met onze handen armen, voeten, benen, tenen.

Nogmaals, het is een onbewuste indicator om onze intenties kenbaar te maken. Onbewust is dit vaak opgepikt door de andere persoon, zonder dat ze echt te weten waarom.

Dus wanneer je iemand op het oog hebt, plaats dan je lichaam in zijn of haar richting. Zelfs als je geen oogcontact maakt kan hij of zij de hint oppikken.

Knipperen.

Wanneer wij iets zien waar we van houden worden onze puppillen groter en gaan we automatisch meer knipperen met onze ogen. Je kunt dit in je voordeel gebruiken door zelf meer te gaan knipperen met je ogen wanneer je met de persoon in kwestie praat. Als de persoon zich ook aangetrokken voelt, zal deze onbewust proberen om zich aan jouw knipperfrequentie aan te passen. Het resultaat hiervan is dat jullie allebei nog meer tot elkaar aangetrokken zullen voelen.

Voordat je nu de eerste beste trein inspringt om al deze nieuwe technieken in de praktijk te gaan brengen is het belangrijk om de gouden regel van lichaamstaal goed te begrijpen:

De gouden regel van lichaamstaal.

Oordeel niet over een ding alleen. Zitten met je armen gekruist wordt vaak gezien als een defensieve, gesloten houding. Maar het kan ook betekenen dat je het gewoon koud hebt of dat je net een kop koffie hebt gemorst op je shirt.

Trek daarom ook geen overhaaste conclusies maar kijk naar clusters van gedrag. Als iemand zijn armen over elkaar slaat en zijn lippen afkeurend tuit is het redelijk veilig te wedden dat deze persoon een defensieve houding heeft. Over het algemeen zijn de lichaamstaal deskundigen het eens over de regel van vier: Wanneer er tenminste vier signalen duiden op een en dezelfde boodschap is het acceptabel om dit ook zo te interpreteren.